În esență medicina vibrațională a fost construită pe ideea că tot ceea ce experimentăm în viață noastră, ca persoană sau ca proces  –  gânduri, emoții, convingeri sau credințe  - toate sunt expresii ale unei energii subtile. Organismul nostru funcționează și se dezvoltă armonios în măsura în care îi dăm voie să integreze cât mai mult în structurile sale din această energie subtilă. 


Energia este infinită și fiecare dintre noi o folosim mai mult sau mai puțin, conștient sau inconștient, în funcție de ceea ce Spiritul dorește să dobândească ca și experiență în această viață. Echilibrul corpului fizic și a tuturor proceselor care au loc în interiorul lui sunt  menținute atâta vreme cât nu întrerupem legătură cu Divinitatea sau altfel spus nu uităm de unde am venit și încotro ne îndreptăm, atâta vreme cât ne dedicăm unei vieți spirituale, atâta vreme cât nu uităm legile Universului și acționăm în concordanță cu ele. Oricât de mici sau mari vor fi abaterile de la aceste legi, ele toate se vor reflecta ca și un dezechilibru. 


Acest dezechilibrul poate îmbrăca diverse forme: boală, suferință, traumă, depresie, tristețe, descurajare, îngrijorare, frică, anxietate, adicții și indiferent de cuvântul pe care l-aș alege, el va avea în totdeauna în spatele lui o emoție atașată și mai mult decât atât o emoție nerezolvată și un gând care a generat-o. 


Gândurile noastre sunt cele care generează aceste emoții. Vorbesc acum despre aceste emoții catalogate ca și negative pentru că ele sunt singurele care ne determină să ne punem semne de întrebare despre noi și despre lume. Emoțiile pozitive le trăim dar nu ne preocupă în aceeași măsură;  ne bucurăm și ne dăm voie să le trăim indiferent dacă se manifestă 1 minut, 1 zi, o lună sau un an. Putem vorbi de iubire, fericire, împlinire, liniște,  înțelegere, compasiune și deși le numim pozitive, în exces folosite pot de asemenea să creeze dezechilibre. 

Deși emoțiile negative nu sunt deloc negative, ci sunt prost înțelese câteva legi Universale, obișnuim să le considerăm ca fiind ceva rău care se manifestă din motive neînțelese de noi. Faptul că aceste emoții negative nu fac altceva decât să perturbe câmpul de energie subtilă, alegând conștient să stochezi toată această energie pe care o poartă cu ele, să o păstrezi și să nu îți dai voie să o eliberezi va genera în corpul fizic durere și mai apoi boală.  


Dacă ținem cont că energia curge liber, că nimic nu este fix și de sine stătător în acest Univers, că totul se transformă și nimic nu se pierde, cred ar putea fi un punct de plecare în a te înțelege mai bine pe tine și mediul în care trăiești.  În realitate emoțiile – fie ele bune sau rele – doar sunt și ceea ce fac ele pentru noi  și refuzăm să acceptăm - ne aduc mesaje. Gândurile și ele au același scop. Gândul aduce mesajul din Spirit. Pentru că existăm aici și acum I se datorează Spiritului. Spiritul este cel care a ales ce anume dorește să învețe în această viață, Sufletul înregistrează toate gândurile și emoțiile pe care le avem iar organsimul, corpul fizic este cel care face posibilă experiența noastră în formă fizică pe această planetă. 


Cu atenția la Spirit, Suflet și corpul fizic ne putem înțelege mai bine. Cu atenția la gând, emoție și corpul fizic ne putem înțelege mai bine. Sunt strâns legate și una fără cealaltă nu lucrează. 


Din acest punct de vedere echilibrarea energetică vine să umple un gol acolo unde există un deficit de energie, sau energia existentă, de obicei negativă perturbă echilibrul sau să elimine un surplus acolo unde există o hiperfuncție activă. Este modalitatea prin care centrii energetici ai corpului pot fi influențați și cu ajutorul căreia energia se pune în mișcare. 


Echilibrarea energetică vine să modifice universul energetic al corpului fizic și îl determină pe acesta să își reamintească de propria rezonanță armonică. Când centrii energetici se află în echilibru, o persoană poate experimenta sănătate și armonie în corp, minte, emoții și spirit.


360 RON